İlkin ıspanaklarımızın yalnızca yaprak kısmını tencereye koyalım ve üzerine azıcık sıcak su ilave edip yumuşayana kadar kaynatalım.
Yumuşayan ıspanaklarımızı blendırdan yada mutfak robotundan geçirip püre haline getirelim.
Kekimiz için 4yumurta ve 1 su kadehi şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım
Daha sonra süt ve akışkan yağıda ilave edip çırpalım.
1 su kadehi ıspanak püresini de ilave edip çırpalım.
En son elediğimiz tam kuru malzemeleri un, kabartma tozu ve vanilya ilave edip çırpalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsimize kekimizi dökelim ve 180 derecede ısıtılmış fırında kürdan pak çıkana dek 15dk pişirelim ince bir kek olacağı için acele pişiyor, hakimiyetli pişirelim
İç kısmı için 2 poşet krem şantiyi, 1, 5 su kadehi sütle katılaşana kadar çırpalım.
Pişen kekimiz soğuduktan sonra su kadehi ile yuvarlaklar keselim ve çoğalan kek parçalarını robottan geçirelim zira onu dış kısmını kaplamakta kullanacağız.
Krem şantiden azıcık kekimize sürüp üzerine dilimlenmiş muz koyalım ve azıcık daha krem şanti sürüp, onun üzerine de robottan geçirdiğimiz ayrılınmış kek ile iyice kaplayalım.
Ben azıcık krem şanti ayırıp sıkma torbasına azıcık koyup üzerinin dekoru için kullandım.
Buzdolabında azıcık bekledikten sonra servis edebilirsiniz.