Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi

Merhaba bedelli takipçilerimiz bugün sizlere el açması börek tariflerinin en kolayı olan Ispanaklı Kol Böreği Tarifi vereceğiz.  Bu tarifimizle yapacağınız börek o kadar basit ki bir daha hazır yufka alamayı düşünmeyeceksiniz. Böreğin hamurunu yoğururken dikkat etmemiz gereken ehemmiyetli hususlardan bir tanesi özleşene kadar yoğurmamanız gerekiyor.

Pürüzsüz bir hamur olmalı, hamuru açarken dikkat etmemiz en ehemmiyetli nokta bezeleri üst üste koyduktan sonra kesinlikle ama kesinlikle 10 dakika dinlendirelim. Şayet dinlendirmezseniz beze çok acele yırtılır. Bezelerin üzerinde hafif hava kabarcıkları oluşmuşsa o hamur açılmaya hazır demektir. Bu düzeyde oklava veya merdane kullanamayınız elinizle açmalısınız. Ispanaklı Kol Böreğini yaparken iç malzemesini istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz, peynirli veya pırasalı yapabilirsiniz, bu sizin isteğinize bağlı. Afiyetle, basit gelsin…

Ispanaklı Kol Böreği Hamur Malzemeleri

4 su kadehi un
1+4/3 su kadehi su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kadehi akışkan yağ
1 çay kadehi eritip soğutulmuş tereyağ
Üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı

Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır

Karıştırma kabına unu alalım, ortasını havuz gibi açalım. tuzu çevresine serpelim ve suyu azar azar ilave ederek yoğuralım. Hamur derlene kadar yoğuralım, iyice özdeşene kadar yoğuralım. Hazırladığımız hamurumuzdan bezeler oluşturmaya başlayalım hamuru uzun rulo biçimine getirelim, denk bir biçimde 7-8 beze keselim.

 

Hazırladığımız bezeleri yuvarlak hale getirelim, tüm bezeleri yuvarlatıp üzerine bastırarak yassı hale getirelim. Yassı hale getirdiğimiz bezeleri merdane dayanağı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Açtığımız bezelerin ilkini yağladığımız bir tabanın üzerine tereyağ ve akışkan yağı bir kapta karıştıralım, açtığımız her bezenin üzerine bolca sürelim. Tüm bezeleri üst üste koyalım. Dinlenmesi için bir kenara alalım.

Bezelerin üzerinde hafif hava kabarcıkları oluşmuşsa o hamur açılmaya hazır demektir. Bu düzeyde oklava veya merdane kullanamayınız elinizle dikkatlice tepsi büyüklüğünde açalım.,

Olabildiğince ince bir yufka açalım, açtığımız hamurun bir ucuna malzememizi alalım, yufkanın öteki tarafını yağlayalım ve sıkı rulo biçiminde saralım.

İstediğiniz biçimi verebilirsiniz İki ucundan katlayarak, yapabilirsiniz, biz alttaki biçimi seçim ettik biçimi tamamen sizin isteğinize bağlı.

Yağlı bir börek olduğu için tepsiyi yağlamamımıza gerek görmüyoruz, yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın tepsisine hazırlayıp biçim verdiğimiz el açması böreğimizi koyuyoruz. Tüm yufkalara iç malzemesini koyup, sardıktan sonra biçim verelim ve tepsimize dizelim. Bir yumurta sarısının içine 1 tatlı kaşığı yağ koyalım karıştıralım. Hazırladığımız hamurların üzerine fırça dayanağı ile sürelim. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri pembe renk alana kadar pişirelim.

Başka Bir Tarif

Ispanaklı Kol Böreği Malzemeleri

4 su kadehi un
Tuz,  akışkan yağ ve su

İçi Malzemeleri için:

400 gram mantar
1 adet soğan
250 gram ıspanak
tuz ve karabiber

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi

Malzemeleri karıştıracağımız kaba öncelikle 4 su kadehi un, tuz ve akışkan yağı koyalım. Karışıma alabildiği kadar su ilave ederek, hamurumuz, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Bu arada iç harcımız için soğanlar yemeklik olarak dilimlenir ve tavada akışkan yağ ile sote yapılır. Üstüne mantarlar da dilimlenerek ilave edilir ve soteye devam edilir. Mantarlar suyunu koyuverip sürükledikten sonra yağa bindiğinde, doğranan ıspanaklar ilave edilerek pişirilir. Şimdi hazırladığımız hamurlarımızı beze yapalım ve tatlı tabağı kocamanlığında açılım. Açtıktan sonra hamurların her bir katını yağlayacak biçimde üst üste dizelim.  Bundan sonra da hamur, tepsi büyüklüğünde açılır ve içine hazırladığımız harç doldurularak sarılır ve yağladığımız tepsiye alırız. Fırında üstü kızarana dek pişirilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın