Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %0,32
  • ALTIN
    %0,43
  • BIST
    %0,87
Ispanaklı Kol Böreği

Ispanaklı Kol Böreği

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 5 su kadehi un
  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi yoğurt
  • 1 çay kadehi sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
    İç malzeme için:
  • 1 kilogram ıspanak
  • 2 soğan
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • 250 gr margarin
  • 1 çorba kaşığı çörekotu
  • 2 çorba kaşığı yoğurt

Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?

  • Ispanağı arınıp doğrayın. Soğanları ceddip kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Ispanak, tuz ve karabiberi ilave edip 5-6 dakika kavurun.
  • Hamur için yoğurt, su, sıvıyağ, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu azar azar ilave edip yoğurun.
  • Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde pütürsüz olana kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.
  • Hamuru 12 denk bezeye ayırın. Bezelerin üzerine nişastalı un serperek oklavayla yufka büyüklüğünde açın. Hamuru bıçakla ortadan ikiye kesin.
  • Üzerine 1 çorba kaşığı eritilmiş margarin dolaştırıp ıspanaklı harcı hamurun kesik kenarına uzunlamasına yayın ve rulo biçiminde sarın.
  • Kalan yarım yufkayı da aynı biçimde rulo sarıp öteki bezeleri de hazırlayın. 35-40 santimlik fırın tepsisini yağlayın.
  • Rulo sardığınız hamurları tepsinin ortasından başlayarak kol böreği biçiminde kendi çevresinden dolayarak yerleştirin.
  • Kalan yağ ve yoğurdu bir kapta çırpıp böreğin üzerine sürün. Çörekotunu serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
  • Dilerseniz, enfes tadıyla herkesi kendine hayran vazgeçen ıspanaklı tepsi böreği tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın