Ispanağı arınıp doğrayın. Soğanları ceddip kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Ispanak, tuz ve karabiberi ilave edip 5-6 dakika kavurun.
Hamur için yoğurt, su, sıvıyağ, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu azar azar ilave edip yoğurun.
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde pütürsüz olana kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.
Hamuru 12 denk bezeye ayırın. Bezelerin üzerine nişastalı un serperek oklavayla yufka büyüklüğünde açın. Hamuru bıçakla ortadan ikiye kesin.
Üzerine 1 çorba kaşığı eritilmiş margarin dolaştırıp ıspanaklı harcı hamurun kesik kenarına uzunlamasına yayın ve rulo biçiminde sarın.
Kalan yarım yufkayı da aynı biçimde rulo sarıp öteki bezeleri de hazırlayın. 35-40 santimlik fırın tepsisini yağlayın.
Rulo sardığınız hamurları tepsinin ortasından başlayarak kol böreği biçiminde kendi çevresinden dolayarak yerleştirin.
Kalan yağ ve yoğurdu bir kapta çırpıp böreğin üzerine sürün. Çörekotunu serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
Dilerseniz, enfes tadıyla herkesi kendine hayran vazgeçen ıspanaklı tepsi böreği tarifini de sınayabilirsiniz.