Yıkayıp süzdüğünüz ıspanağı ince doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Ispanaklar suyunu sürükledikten sonra darı ununu ilave edin. 2-3 dakika karıştırarak pişirip ocaktan alın.
Haşlanmış patates, bezelye ve havucu bir kaseye alın. Bir ezici takviyeyi ile püre kıvamına gelinceye kadar ezin.
Galeta unu, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi geniş bir kaba alarak karıştırın. Üzerine ıspanağı ilave edip yoğurun.
Ispanaklı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfte biçimi verin. Ayçiçek yağını kızartma tavasına alarak ısıtın.
Köfteleri evvel una, ardından yumurtaya, daha sonra tekerrür una bulayıp asabi yağda kızartın.
Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Süzme yoğurda ince kıyılmış dereotunu ilave edip köftelerinizin yanında servis yapın.