Yumurta ve şekeri derin bir vahşi alıp mikser ile adamakıllı çırpalım 1 dakika boyunca.
Arkasında ıspanağı, akışkan yağı ve sütü ekleyip azıcık daha bızztt ettirelim mikserle🤗
Sonradan unu, vanilini, kabartma tozunu ekleyelim ve ayrıntılarıyla çırptıralım 1 dakika daha.
Bütün malzeme tamamen karıştıktan sonra kek kalıbını adilane margarinleyelim ve harcımızı dökelim.
Önceden ısıtılmış 160 derecede fan ayarında 45 dk pişirelim.
Kek pişene değin kremşantiyi hazırlayıp içine damla çikolata koyup dolabta soğumaya bırakalım.
Kek pişince fırından alıp soğuyana değin bekleyelim ve daha sonra şantiyi dolaptan çıkarıp belirgin üstüne istediğiniz şekilde sürün. Ben her yerine sürdüm pasta görünümü devretmek için.
Üstüne değişken çikolata sosu gezdirip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere çoktan sağlık olsun. 😇Not; yavaş pişince pamuk gibi oluyor kekler o yüzden 160°de pişirdim ben. 😇.