Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 ufak çay kadehi toz şeker
  • Yarı su kadehi akışkan yağ
  • Yarım su kadehi su
  • 15-20 yaprak ıspanak yalnızca yaprak kısmı
  • 1,5 su kadehi un
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 2,5 su kadehi süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım su kadehi şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 30 gram beyaz çikolata
  • 1 kutu krem şanti

Ispanaklı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Ispanak yapraklarını yıkayıp kuruladıktan sonra yarım su kadehi su ilave ederek robottan çekelim kek malzemelerindeki suyu ilave ediyoruz ıspanak püremiz 1 su kadehi olacak.
  2. Şekeri ve yumurtayı çırptıktan sonra değişik malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım.
  3. Yağladığımız tart kalıbına kek hamurumuzu dökelim bir iki kere kalıbımızı tezgaha vurarak hamurun içindeki havanın çıkmasını sağlayalım.
  4. Fırın tepsisinin içine tart kalıbımızı geçmeyecek biçimde su ekleyelim kalıbımızı yerleştirelim bu biçimde pişirdiğimizde ıspanaklı kek daha yeşil ve yumuşak oluyor.
  5. 170-180 derece evvelden ısınmış fırında pişirelim.
  6. Pişirme kabına süt, yumurta sarısı, toz şeker, un, nişastayı alalım pürüzsüz olana kadar karıştırıp ocağa alalım göz göz olana kadar pişirelim.
  7. Ocağımızı kapatmaya yakın beyaz çikolatasına ilave edelim eriyene kadar katıştıralım ocağımızı kapatalım.
  8. Soğuyan muhallebiye krem şantisini ekleyelim krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpalım.
  9. Soğuyan kekimizin yalnızca orta kısmını sütle nemlenelim kremayı sıkma torbasına alarak kekin üzerine sıkarak dolduralım isterseniz kremayı kekin üzerine zamanda öğrenirsiniz.
  10. Keki nemlendirmeden evvel bir parça kek kesip süslemek için kullanabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın