Ispanak yapraklarını yıkayıp kuruladıktan sonra yarım su kadehi su ilave ederek robottan çekelim kek malzemelerindeki suyu ilave ediyoruz ıspanak püremiz 1 su kadehi olacak.
Şekeri ve yumurtayı çırptıktan sonra değişik malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım.
Yağladığımız tart kalıbına kek hamurumuzu dökelim bir iki kere kalıbımızı tezgaha vurarak hamurun içindeki havanın çıkmasını sağlayalım.
Fırın tepsisinin içine tart kalıbımızı geçmeyecek biçimde su ekleyelim kalıbımızı yerleştirelim bu biçimde pişirdiğimizde ıspanaklı kek daha yeşil ve yumuşak oluyor.
170-180 derece evvelden ısınmış fırında pişirelim.
Pişirme kabına süt, yumurta sarısı, toz şeker, un, nişastayı alalım pürüzsüz olana kadar karıştırıp ocağa alalım göz göz olana kadar pişirelim.
Ocağımızı kapatmaya yakın beyaz çikolatasına ilave edelim eriyene kadar katıştıralım ocağımızı kapatalım.
Soğuyan kekimizin yalnızca orta kısmını sütle nemlenelim kremayı sıkma torbasına alarak kekin üzerine sıkarak dolduralım isterseniz kremayı kekin üzerine zamanda öğrenirsiniz.
Keki nemlendirmeden evvel bir parça kek kesip süslemek için kullanabilirsiniz.