İlk önce yıkanmış ıspanak yapraklarımı rondomuza alalım.
Üzerine sıvı yağ ilave ederek püre kıvamına getirelim.
Bir kap alalım ve yumurtaları şeker ile köpük köpük olana kadar çırpalım.
Süt ve ıspanak püresini ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Son olarak elenmiş un kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip güzelce karıştıralım.
Güzelce karıştırdığımız kek hamurumuzu pişirme kağıdını serdiğimiz uygun tepsiye dökelim.
Önceden ısıttığımız 160c fırında 45 dk kontrollü şekilde pişirelim.
Kreması için;kreması için tencereye bir adet yumurta, bir yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası, iki yemek kaşığı un, iki yemek kaşığı toz şeker ve iki su bardağı sütü alalım.
Kremamızı pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çırpalım.
Tencereyi ocağa alalım ve koyulaşıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
Topaklanmamasına dikkat edelim.
Ocağı söndürdükten sonra tereyağı ve vanilyasını ilave edelim. Tereyağ eriyesiye karıştıralım.
Pişen kekimizi fırından alıp soğumaya bırakalım.
Kremanın da ilk sıcaklığı çıkınca kekimizin üstüne sürelim ve buzdolabına sürüp dinlendirdikten sonra keselim. Şimdiden afiyet olsun 🤗.