1 tepeleme çorba kaşığı nişasta (Ben buğday nişastası kullandım ama farketmiyor)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı labne peyniri (İsteğe bağlı)
1 paket dr oetker orman meyveli sos
Ispanaklı Karpuz Kek Tarifi Yapılışı
Kek için;İlk önce yumurtamızı ve şekerimizi çırpıyoruz.
Peşinde akışkan yağımızı ekliyoruz.
Küçük bir tencereye ıspanakları koyuyoruz ve ıspanakları geçmiyecek şekilde su ekleyip 2-3 dk haşlıyoruz.
Haşladığımız ıspanakların suyunu süzüp, yarım kahve fincanı süt ile blenderdan geçiriyoruz.
Püre kıvamını alasıya değin geçiriyoruz. Hazırladığımız püreyi kek karışımımıza ekliyoruz.
Kabartma tozumuzu ve vanilyamızı ekliyoruz.
Gerisinde 1, 5 su bardağı un ekliyoruz (un ölçüsünü kıvamınıza tarafından de ayarlayabiliriz, kek kıvamı gibi olasıya kadar).
Sonradan, önceden ısıttığımız fırına atıyoruz ( herkesin fırını bambaşka bizimki geç ısındığı için ben 200 dereceye attım, ve 20-25 dk tuttum.
Bir büyük bıcağı batırıp ucu pak çıkınca fırından çıkarabilirsiniz).
Muhallebi için;Bir tencereye süt, un, nişasta ve şekeri ekleyip kaynayasıya dek karıştırıyoruz. (ben çırpıcıyla karıştırıyorum topaklanma olmaması için).
Kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz ve 1-2 dk sonradan içine vanilya, tereyağı ve isteğe tarafından labnemizi atıyoruz ve karıştırıyoruz.
Üzeri için;1 paket orman meyveli sosumuzu tencereye döküp 1 su bardağı su ile kaynayasıya kadar karıştırıyoruz. Peşinde altını kapatıyoruz.
Herşey bittiğinde tart kalınımızı genişce bi tabağa zıt çevirip kekimizi çıkarıyoruz.
Üzerine muhallebimizi döküyoruz ve gerisinde sosumuzu dilerseniz üzerine karpuza benzemesi için damla çikolata koyabilirsiniz ancak ben öyle sevmiyorum. Sağlık Durumu olsun! :).