Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ispanaklı İrmik Tatlısı

Ispanaklı İrmik Tatlısı

Ispanaklı İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su kadehi süt
  • 2 kutu vanilya
  • 2 çay kadehi su
  • 15 yaprak ıspanak
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için

  • 2 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 50 gr bitter çikolata

Süslemek için

  • File antep fıstığı
  • Mevsim meyveleri

Ispanaklı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ispanak yapraklarını bir ölçü sıcak su ile beraber mutfak robotunda püre haline getirin ve tencereye alın. İrmik, şeker, vanilya, nişasta ve sütü ilave edip karıştırarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız karışımı su ile hafifçe nemlendirilmiş bir kaba aktarın. Oda ısısına gelince buzdolabına alarak 1 saat soğutun. Üzeri için süt, kakao, un, şekeri karıştırın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırın ve ıspanaklı tatlının üzerine dökerek yayın. Birkaç saat buzdolabında soğutun. Dilimleyip üzerini süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın