Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %0,02
  • BIST
    %-1,34
Ispanak Yatağında Garnitürlü Enginar

Ispanak Yatağında Garnitürlü Enginar

Ispanak Yatağında Garnitürlü Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 1 koli garnitürlü enginar
  • 1 koli ıspanak
  • 1 su kadehi küp doğranmış soğan
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 su kadehi su
  • 1 kırmızıbiber
  • 3 yemek kaşığı krema
  • Tuz
  • Dereotu

Ispanak Yatağında Garnitürlü Enginar Nasıl Yapılır?

  • Enginarları tencereye dizin. Üzerlerine küp soğanların yarısını paylaştırın.
  • 3/4 çay kadehi zeytinyağı ve limon suyunu üzerlerine dolaştırıp suyu ilave edin ve orta ateşte kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin.
  • Garnitürlü enginarın garnitürünü göbeklerine paylaştırıp 20 dakika daha pişirin. Kalan soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Küp doğranmış kırmızıbiberi ilave edip soteleyin. Ispanakları ilave edip sotelemeye devam edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
  • Ocaktan alıp krema ilave ederek karıştırın. Servis tabağına evvel ıspanağı yayın. Üzerine garnitürlü enginarları dizip kıyılmış dereotu serpiştirerek servis yapın.

Düşük kalorili zeytinyağlı enginar tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın