Hoşça yıkayıp süzdüğümüz ıspanakları blendıra alıyoruz. Süt ile beraber püre haline gelene kadar sürüklüyoruz.
Bir kapta yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz. Yumurtalar hoşça kabarınca evvel akışkan malzemeleri sonrada elenmiş unu kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek bir kek hamuru hazırlıyoruz.
Yalnızca kek olarak hazırlayacaksınız kek kalıbında pişirin. Şayet pasta yapacaksanız uzun dikdörtgen borcama döküp evvelden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Krema için kremşanti dışındaki tüm malzemeleri bir tencereye alıyor ve sürekli çırpma teliyle çırparak göz göz olana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
İstediğimiz boyda dilimlere kestiğimiz kekten bir parça alıp içine sıkma torbası ile krema sıkıyoruz. Üzerine bir kat daha kek koyup tekerrür üstünün sıkma torbasıyla krema sıkıp istediğimiz biçimde ziynetliyoruz. Afiyet olsun.