Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,10
  • ALTIN
    %0,07
  • BIST
    %-0,42
Ispanak Dolgulu Tavuk Eti

Ispanak Dolgulu Tavuk Eti

Ispanak Dolgulu Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 350 gr körpe ıspanak
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 kırmızıbiber
  • 200 gr labne peyniri
  • 40 gr parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Ispanak Dolgulu Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tavuk göğüs etlerini yan tarafından enine keserek cep biçiminde açın.
  • Bol suyla yıkanmış ıspanakları kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra renklerini gözetmesi için soğuk sudan geçirin.
  • Minik parçalara kesin. Soğanın kabuğunu atayıp yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Küp doğranmış kırmızı biberi ilave edip 4-5 dakika soteleyin. Ispanakları, labne ve parmesan peynirlerini ilave edin.
  • Tuz, karabiber ile tatlandırın. Ispanaklı karışımı kaşıkla tavuk etlerinin içerisine doğru yerleştirin ve kenarlarını 1-2 kürdanla yakalatın.
  • Fırın kabına dizip üzerine yağ dolaştırın. Tuz, karabiber serpiştirip fırında kızarıncaya kadar takribî 25-30 dakika pişirin. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın