Ispanakları yıkayıp suyunu süzün. Kocaman parçalar biçiminde doğrayıp kaynar suda hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. Süzgece alıp süzün.
Tereyağını tencerede ısıtıp kıyılmış soğanı kavurun. Ispanağı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Ispanağı ocaktan alıp ılındırın. Sarımsakların kabuğunu atayıp tuzla beraber ezin. Su, sarımsak ve süzme yoğurdu bir kasede iyice karıştırın.
Karışımı ıspanağa ilave edip karıştırın. Tereyağını tavada ısıtıp çam fıstıklarını kavurun. Pul biber ilave edin. Ispanağın üzerine dolaştırıp servis yapın.
Kuzu etiyle harmanlanan yüksek proteinli borani tarifine buradan erişebilirsiniz.