Adının Hakkını Veren Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta
1 su kadehi şeker
1 su kadehi süt
1 su kadehi akışkan yağ
1 koli kabartma tozu
1 koli vanilya
3 yemek kaşığı dolusu kakao
2 su kadehi un200 ml
2 poşet krem şanti
1, 5 su kadehi süt
1 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
1 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
3 su kadehi hindistan cevizi ben hem çok beğendiğim için hemde hindistan cevizli kısım daha dolgun görünsün diye 3 su kadehi ilave ettim, dilerseniz Kadehi De koyabilirsiniz
Adının Hakkını Veren Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı
Kekimiz için 3 yumurta ve 1 su kadehi şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
Daha sonra süt ve akışkan yağıda ilave edip çırpalım.
En son elediğimiz tam kuru malzemeleri un, kakao, kabartma tozu ve vanilya ilave edip çırpalım.
Yağlı kağıt ile kapladığımız çember yada kelepçeli kalıba kekimizi döküp 180 derecede ısıtılmış fırında kürdan pak çıkana dek 35 dk pişirelim.
İç kısmı için 2 poşet krem şantiyi, 1, 5 su kadehi sütle katılaşana kadar çırpalım.
Üzerine tereyağı, pudra şekeri ve hindistan cevizini ilave edip çırpalım ve azıcık soğuması için buzdolabına kaldıralım.
Çikolatalı ganaj için 200 ml akışkan kremanın üzerine çikolatalarımızı ilave edip kısık ateşte eriyene kadar karıştıralım ve azıcık kıvam alması için buzdolabına koyalım.
Yapma safhasında pişen kekimizi çember kalıbın içine koyup, 1 su kadehi sütle nemlendirelim. çember yada kelepçeli kalıp kesinlikle kullanın daha düzgün olması için
Hindistan cevizli iç kısmı kekimizin üzerine iyice yayalım ve bastıralım ki kalıbı çıkarınca kalıp gibi çıksın ve dışına parçalamasın❗️