Merhaba bugün E-Tarifler ekibi olarak Islak Kurabiye Tarifi ile sizlerleyiz. Islak kekten sonra nemli kurabiye tarifini yaptık biz ekip olarak çok beğendik, ekip olarak ikiye ayrıldık çok leziz diyenlerle görüntüsü muhteşem diyenler benzer sayıda kaldı. Son söz her zaman ancak gibi tekrar siz değerli ziyaretçilerimize kaldı. Umarız sizde bizler gibi tarifimizi beğenir ve nasihat edersiniz.
Islak Kurabiyenin şerbeti soğuk kullanacağımız için öncelikle şerbetini hazırlayalım. Kurabiyenin malzemelerinin oda sıcaklığında olması gerekiyor. Kurabiyeler üzerleri çatlak çatlak olana değin pişirelim. Beş cayında börek tarifleri, çörek tarifleri, farklı öbür salata tarifleri ve sütlü ve şerbetli tatlılarımızla misafirlerinize afiyetle ikram edebilirsiniz.
1 su bardağı şeker
2 tane yumurta
50 gram kakao
200 gram tereyağ
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Şerbet için malzeme
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
4 damla limon suyu
Üzeri için:
İsteğe bağlı isterseniz hindistan cevizi, çam fıstığı ,fındık, ceviz de piştikten sonradan serpebilirsiniz)
Karıştırma kabına tereyağı ve şekeri alalım tamamen yoğuralım, yumurtaları ek edelim elenmiş un ve kakaoyu ek edip yoğurmaya devam edin. Kıvama gelince (birazcık sert hamur olacak) yumurtadan birazcık küçük parçalar koparalım yuvarlayıp fırın tepsisine dizelim 200 derecelik sıcak fırına sürelim.
Biz giderken şerbetini hazırlayalım bunun için şeker ve suyu bir tencereye alalım karıştırarak kaynatalım, kaynadıktan sonradan karıştırmayı bırakalım bir kaç dakika kısık ateşte kaynatıp limon suyunu ilave edelim bir taşım kaynatıp ocaktan alalım. Ilınması için soğuk bir yere bırakalım.
Kurabiyeler pişince (üzeri çatladığı süre ) ılık şerbetin içine atalım şerbeti emmesini sağlayıp şerbetten çıkaralım servis tabağına alalım. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servise sunalım.
Sıhhat olsun…