Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Islak Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye Tarifi

Malzemeler

  • 2,5 Çorba kaşığı toz şeker
  • 125 gram tereyağı
  • 2 Çorba kaşığı tepeleme kakao
  • 1 Adet yumurta
  • 2 Çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya
  • 2 Su bardağı un ( Hamurun kıvamına göre arttırabilirsiniz )

Sosu için

  • 1,5 Su bardağı su
  • 1,5 Su bardağı toz şeker
  • 1 Su bardağı süt

Yapılışı

n ise bir kabın icersine şekeri, yumurtayı, sıvı yağı ve yumuşak tereyağını ilave edip güzelce karıştırın.

Sonrasında paket vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edin.

Kakaoyu ilave edin.
Daha sonra vanilin, hamur kabartma tozu ve kakao eklenir.

1,5 su bardağı unu ilave edip yoğurmaya devam edin.

Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar azar azar unu ilave edip yoğurun.

Kıvam alan kurabiye hamurunu avuç içinizde yuvarlayıp hafif bastırdıktan sonra, yağlı kağıt sürülmüş ya da yağ sürülmüş fırın tepsisine birbirine değmeyecek şekilde sırasıyla dizin.

Önceden ısıtılmış olan 180 derecede ki fırında ortalama 25 dakika kadar kurabiyelerin üstleri çatlayana kadar kontrollü pişirin.

Fırından çıkardığınız kurabiyeleri daha önceden hazırlanan soğuk sosun içine batırıp beklemeye alın.

Kurabiyeler sıcak sos soğuk olacak.

Sosun içerinde çok uzun bekletmenizi tavsiye etmiyorum.Yine de damak zevkinize göre tercih sizin.

Dinlenen sütlü ıslak kurabiyeleri dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın