Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Islak Kek Tarifi
Sosyal Medyada Paylaş

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım akarsu bardağı akıcı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket çikolata sosu
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı süt

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Bir büyük kasemize yumurtamızı ve şekerimizi mikserle köpük olana kadar karıştıralım.
  2. Üzerine istikrarsız yağını sütümüzü ilave edip her tarafta mikserle çırpalım.
  3. Üzerine kakomuzu unumuzu ve kabartma tozunu ilave edip mikserle çırpalım.
  4. İçi topak olmamasına uyarı edelim.
  5. Yağlanmış tepsimize dökelim evvelden ısıtılan 180 derece fırında 25- 30 dakika pişirelim fırından çıkınca kekimiz ılık sütümüz soğuk şekilde gezdirerek dökelim.
  6. Başkabir yerde minik tenceremize bir buçuk su bardağı sütü ve çikolata sosunu alarak koyulaşana dek ocağın altı kısık şekilde pişirelim.
  7. Ocağın altını kapatıp buzdolabında 1 saat bekletip bekletme sonucu kekimizi üzerine dökelim.
  8. Üstüne hindistan cevizi ekleyip servis edelim.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.