Yumurta ve şeker köpükleşene kadar iyice çırpıyoruz. Sonrasında süt sıvı yağ ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Kakao ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım ve en son unu ekleyip 4-5 dk çırpalım.
30 cmlik borcamı yağlayıp kek harcımızı dökelim.
Önceden 180°c ısıttığımız fırınımızda 30-35 dk kontrol ederek pişirelim.
Gelelim sosumuzu hazırlamaya;.
Uygun tencereye tüm malzemeleri ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpma teli ile iyice çırpalım.
Orta ocakta bir taşım kaynatalım. Fazla kaynarsa taşabilir. Dikkat etmelisiniz. Kaynadıktan da sonra 2 dk daha fokurdatalım ve ocaktan alalım. Sosumuzu ılımaya bırakalım.
Ben ocaktan aldıktan sonra içine baton çikolatayı parçalayarak erittim harika tat veriyor. Dilerseniz sizde ekleyebilirsiniz. Tercihinize bağlı.
Kekimiz fırından çıkardıktan, ilk sıcağını çıkardıktan sonra yaklaşık 3-4 dk sonra kekimizi dilimleyip kürdan veya çatalla üzerlerine delik açıp sosumuzu güzelce dökelim. Biraz dinlendirip soğuduktan sonra servise hazır.Afiyet olsun. 🙂.