Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Islak Kek Anne Usulü

Islak Kek Anne Usulü

Tarifin Öyküsü

Islak Kek Anne Usulü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su kadehi toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su kadehi süt
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 1 koli kakao 25 gr
  • Hindistan cevizi
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu
  • 2 su kadehi un
  • 1 kadeh süt
  • 1, buçuk kadeh ayırdığımız karışım kek hamurundan aldığımız

Islak Kek Anne Usulü Tarifi Yapılışı

  1. İlk evvel yumurta ve şekeri, köpük gibi olana kadar çırpıyoruz.
  2. Karışıma süt, akışkan yağ ve kakaoyu ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Karışımdan 1. , 5 kadeh alıpsos için ayırıyoruz.
  4. Kabımıza vanilya, kabartma tozu, hindistan cevizi ve unu ilave edip karıştırın.
  5. Yağlanmış tepsiye/kek kalıbımıza kek hamurumuzu ilaca edip 170 derece fırında pişirin.
  6. Bu sırada ocağa süt ve ayırdığımız karışımı alıp kaynatıyoruz.
  7. Kekimize kürdan/çatal daldırarak pişmiş mi hakimiyet edelim ve fırından alalım.
  8. 10 dakika dinlenen kekimizi kürdan daldırıp delikler açılır ve ılık sosumuza ilave edelim. Afiyet olsun canlar ❤️

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın