Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,22
EURO
%-0,66
ALTIN
%1,35
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 22.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Karışık Tatlı Tarifleri
»
Islak Kek
Facebook
Twitter
Google+
25 Şubat 2021
0
226
+
-
Islak Kek
Tarifin Hikayesi
Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 dere bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı un
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı akışkan yağ
Islak Kek Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şeker 5 dakika boyunca köpük köpük olana dek mixer ile çırpılır.
İçeresine süt, değişken yağ, vanilin eklenip çırpılmaya devam edilir.
Kakao, un ve kabartma tozu eklenip spatula ile karıştırılır.
Yağlanan dikdörtgen borcama harç dökülür ve evvelden ısıtılmış fırına verilir.
İlk 15 dakika 180 derece, sonradan 15 dakika da 160 derece fırında 30 dakika pişirilir.
Pişen kek fırından çıkınca sosu yapmaya başlanır.
Tencereye süt, su, toz şeker, nişasta, kakao alınır ve karıştırarak kaynayana kadar pişirilir.
Kaynayınca içeresine akışkan yağ eklenir ve altı kapatılır.
Kek dilimlenir ve sos sıcakken kekin üzerine eşdeğer miktarda dökülür.
Soğuyana değin sosu çekmiş olacak, soğuyunca servis edilir.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
hazırlanışı
Islak Kek Tarifi
Islak Kek Tarifi nasıl yapılır
kolay Islak Kek Tarifi
yemek tarifi
yemek tarifleri
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Orman Meyveli Dolgulu Kek Tarifi
Önceki Yazı
Ceviz Mantolu Portakallı Limoni Kek
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı