Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %1,35
  • BIST
    %1,94
Islak Kek

Islak Kek

Tarifin Hikayesi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 dere bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı akışkan yağ

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker 5 dakika boyunca köpük köpük olana dek mixer ile çırpılır.
  2. İçeresine süt, değişken yağ, vanilin eklenip çırpılmaya devam edilir.
  3. Kakao, un ve kabartma tozu eklenip spatula ile karıştırılır.
  4. Yağlanan dikdörtgen borcama harç dökülür ve evvelden ısıtılmış fırına verilir.
  5. İlk 15 dakika 180 derece, sonradan 15 dakika da 160 derece fırında 30 dakika pişirilir.
  6. Pişen kek fırından çıkınca sosu yapmaya başlanır.
  7. Tencereye süt, su, toz şeker, nişasta, kakao alınır ve karıştırarak kaynayana kadar pişirilir.
  8. Kaynayınca içeresine akışkan yağ eklenir ve altı kapatılır.
  9. Kek dilimlenir ve sos sıcakken kekin üzerine eşdeğer miktarda dökülür.
  10. Soğuyana değin sosu çekmiş olacak, soğuyunca servis edilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın