Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,09
  • EURO
    %1,38
  • ALTIN
    %1,11
  • BIST
    %2,27
  • 9.1°C
Islak Kek

Islak Kek

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı akıcı yağ
  • 25 gram lık bir paket kakao (Rengine tarafından artırılabilir)
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2,5 su bardağı un (Akıcı bir hamur olacak tepsiye döker dökmez yayılmalı)
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından eksik istikrarsız yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı dek kakao

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kaba yumurta ve şekeri koyup beş dk boyunca çırpılır.
  2. Diğer tüm malzemeler eklenir ayrıntılarıyla çırpılır unu yavaş ilave ederek çok katı olmayacak şekilde hamur elde edin.
  3. Yağlanmış dikdörtgen borcama dökün.
  4. 170 derece fırında 40 dk pişirin.
  5. Kek pişerken sosumuzu yapalım.
  6. Sosu için bütün malzemeleri ufak tencereye koyun adamakıllı karıştırın ocakta biraz ısıtın ısınınca ocağı kapatın kek piştikten daha sonra birincil sıcaklığı çıkınca üstüne kürdanla deldirin.
  7. Ilık sosun yarısını her yerine gezdirin.
  8. Sonradan keki dilimleyin kalan sosu da üzerini hepsini dökün dinlensin soğusun kendini çekicek.
  9. 2-3 saat daha sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyin servis edin. Sağlık olsun 😊.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın