2 buçuk su kadehi un Hakimiyetli ilave edin unun niteliğine göre kıvamı değişebilir
2 su kadehi süt
Yarım çay kadehi toz şeker
Yarım su kadehi un
1 çay kadehi akışkan yağ
2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Kek için öncelikle yumurta ve şeker 5dakika süresince çırpılır.
Daha sonra evvel akışkanlar ilave edilecek biçimde tam malzemeler sırası ile ilave edilir çırpılır.
Yağlanmış kare borcama dökülüp 180 derece fırında 35dk. Pişirilir.
Sosu için.Belirtilen tüm malzemeler sos tenceresinde çırpılır. Unun topaklanmaması için devamlı karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir ve soğumaya vazgeçilir.
Kek fırından çıkarıldıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için 10 dakika kadar bekletilir.
Kürdan ya da çatal ile delinir tam üst kısmı.
Soğumuş sos üzerine dökülür. Bu yöntem ile kekin içi de ıslanmış olacak ve pasta tadında kek olacak. Sınayacaklara şimdiden afiyet olsun.