Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %-0,54
  • ALTIN
    %1,52
  • BIST
    %0,94
Islak Kek

Islak Kek

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 1 su kadehi süt
  • 1,5 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilin
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su kadehi un
  • 1,5 su kadehi süt
  • Yarım su kadehi şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurta iyice çırpılır. Süt ve yağ ilave edilerek karıştırılır.
  2. Kakao kabartma tozu vanilin ve un da ilave edilerek kek harcı hazırlanır.
  3. Yağlanan borcama harç ilave edilir ve 180 derece fırında 30-35 dk kürdan hakimiyeti yapılarak pişirilir.
  4. Sos tenceresinde süt, şeker, kakao ve akışkan yağ bir taşım kaynatılır ve soğumaya vazgeçilir.
  5. Pişen kek dilimlenir ve 10 dk beklenir.
  6. Hafif ılınmış olan kekin üzerine sos ilave edilir ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın