Öncelikle kek kalıbımızı tereyağ ile yağlayıp buzdolabına kaldırıyoruz ve fırınımızı 170c ayarlıyoruz.
Uygun bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz ve üzerine un hariç değişik malzemeleri ilave edip tekerrür çırpıyoruz.
Sonra unu ilave edip spatula takviyesiyle alt üst ederek karıştırıyoruz mikserle yapacaksanız karıştırma harekâtını çok uzun yakalamayın, o zaman kekimiz söner ve içi puf puf olmaz.
Kalıbımızı dolaptan alıp hamuru kalıbımıza döküyoruz.
Evvelden ısıttığımız 170c fırında pişiriyoruz, ilk 40 dk fırın kapağını hiç açmıyoruz ki kekimiz sönmesin.
Kekimiz pişerken sosumuzu hazırlamak için uygun bir kapta tam malzemeleri iyice karıştırıyoruz.
Kürdan testi yaptıktan sonra kekimizi fırından alıyoruz.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine sosumuzun yarısını her yerine denk gelecek biçimde döküyoruz.
İçine sürüklemesi için ve azıcık daha soğuması için bekliyoruz, kekimizi dilimliyoruz ve geri kalan sosumuzu da yeniden her yerine denk gelecek biçimde döküyoruz.
Hindistan cevizi ile süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.