Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Islak Kek

Islak Kek

Islak Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay kadehi 100 ml ayçiçek yağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su kadehi un
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 kutu kabartma tozu

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı 50 ml yağ
  • Bir su kadehi süt
  • 1 su kadehi su
  • 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1/2 su kadehi şeker

Islak Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp toz şekeri eriyinceye kadar mikserle çırpın.
  • Yağ ve sütü ilave edip karıştırma harekâtına devam edin. Karışımın içerisine kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin.
  • Hazırladığınız kek harcından bir su kadehi miktarında kenara ayırın. Kalan harcın içerisine un ve kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Tereyağı ile yağladığınız baton bir kek kalıbına hamuru döküp evvelden ısıtılmış fırında, 190 derecede 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan kekinizi soğumaya bırakın.
  • Bu sırada sosu için bir tencereye süt, su, yağ, kakao, un ve şekeri ilave edin. Şeker eriyip sosunuz koyulaşana kadar pişirin.
  • Hazırladığınız sosu kalıbından çıkardığınızda kekin üzerinde dolaştırın. Yarım saat kadar bekleyip servis edin. Şimdiden afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın