Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,05
  • BIST
    %3,72
Islak Kek

Islak Kek

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Hindistan cevizi

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker 5 dakika boyunca çırpılır.
  2. Ardından un, kakao, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
  3. Homojen bir hamur elde edilir.
  4. Diğer yandan da borcam yağlanır.
  5. Hamur kaba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
  6. Sos için tüm malzemeler tencereye konulur ve iyice çırpılır.Kaynayınca altı kapatılır.
  7. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra kek kare parçalara bölünür ve sıcak sos borcama dökülür.
  8. Kek soğuyunca üzerine hindistan cevizi eklenir ve servis edilir. Afiyet olsun😍.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın