Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %1,35
  • BIST
    %1,94
Islak Kek

Islak Kek

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 200 gram (1 su bardağı) toz şeker
  • 240 ml (1 su bardağı) süt (oda sıcaklığında)
  • 216 gram (1 su bardağı) sıvı yağ
  • 140 gram (1 su bardağı) un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya (özütü veya tozu)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 150 gram (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) toz şeker
  • 240 ml (1 su bardağı) süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 100 ml (yarım su bardağı) sıvı yağ

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. 20-23 cm ’lik bir borcamınızı yağlayıp tabanına uygun yağlı kağıt kesip yapıştırın.
  3. Bir çırpma kabında yumurtaları şekerle birlikte 2-3 dakika hızlı devirde çırpın.
  4. İçine süt ve sıvı yağı da ekleyin, çırpın.
  5. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve kakaoyu harmanlayıp bu karışıma ekleyin.
  6. Güzelce karışana ve topaklar kalmayana dek çırpın. (çok sıvı bir karışım olacak, ekstra un eklemeyin).
  7. Kalıbınıza dökün ve fırında 45 dakika pişirin. Pişmeye 10 dakika kala sosunu hazırlayın.
  8. Sosun yapılışı; Orta boy bir tencerede tüm malzemeleri kaynayana dek çırpma teli ile karıştırın.
  9. Kekiniz fırından çıkar çıkmaz önce eşit şekilde dilimleyin sonra sıcak sosunu dökün.
  10. Sosu emip kekiniz ılınınca tadına varın. :).

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın