Yumurtaları ve şekeri bir kaba alalım 2-3 dakika kadar hızlı devirde çırpalım.
İçine süt ve sıvı yağı ekleyip çırpalım.
Ayrı bir kapta 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı unu bir paket kabartma tozunu ve 3 yemek kaşığı kakaoyu elenip bu karışıma kaşık kaşık ekleyelim(hamur karışımı çok akışkan olacak ekstra un eklemeyelim).
Güzelce, topak kalmayana kadar karıştıralım.
Kalıbı mızı yağlayalım, karışımı kalıba dökelim.
Keki fırına verelim. Ve pişmeye 10 15 dakika kala sosunu hazırlayalım ( bu arada yarım saatten önce fırını açmayalım) pişmesi fırından değişir ama 40-45 dakika alacaktır.
Küçük bir tencereye sosu için gerekli malzemeleri alalım çırpma teliyle kaynayana dek karıştıralım.
Kekimiz fırından çıktıktan 1 dakika sonra eşit bir şekilde dilimleyelim.
Sıcak sosu dökelim.
Sosu emip kek ılıyınca servisi hazır.Ertesi günü lezzeti daha da artacaktır