Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,18
  • EURO
    %1,23
  • ALTIN
    %1,10
  • BIST
    %2,17
Islak Kek

Islak Kek

Tarifin Öyküsü

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 1 su kadehi süt
  • 1 buçuk su kadehine yakin un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilin
  • 1 buçuk su kadehi süt
  • 2 buçuk yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • Yarım çay kadehi şeker
  • 1 kutu kare sütlü çikolata

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Her zamanki gibi kekimiz için 180 derece fırın ısısı gerek. Fırını açalım.
  2. Yumurta ,şeker hoşça çırpalım.
  3. Daha son evvel akışkan malzemeleri koyup daha sonra un ve diğerlerine ilave edelim.
  4. Kaşıkla karıştırıp yağlanmış büyük yuvarlak borcama kek harcını dökelim.
  5. 180 derecede 35 dk pişirelim.
  6. Sos için sütlü çikolata hariç malzemeleri ocağa alıp kaynamaya yakın kapatalım ocağın altını.
  7. Sütlü çikolatayı koyup erisin içinde.
  8. Kek fırından çıkınca 5 dk soğutalım.
  9. Dilimleyelim ve sosu dökelim.
  10. 5 dk beklettiğimiz keke sosu dökelim.İyice sosunu çeksin kek. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın