Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,07
  • BIST
    %0,29
Islak Kek

Islak Kek

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağı akışkan yağ
  • Tepeleme 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kakaolu karışım
  • 1 su bardağı süt
  • Hindistan cevizi

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kekimiz için başlangıçta yumurta ve şeker bembeyaz olana değin çırpılır.
  2. sonradan değişken yağ, süt, kakao vanilya ek edilip dürüstçe karıştırılır ve bu karışımdan 1 su bardağı kenara ayrılır (üzerine dökmek için) sonra 2 su bardağı un ve kabartma tozu ek edilir.
  3. Fazla katı bir hamur olmuyor normal kek hamurundan birazcık daha cıvık bir hamur oluyor( benim yaptığıma tarafından 2 su bardağı un tam geldi).
  4. Hazırladığımız hamur fırın tepsisine atılır ve önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika dek pişirilir.
  5. 20 dakikadan sonra kürdan testi yapılır.
  6. Piştiyse çıkartılır ayırmış olduğumuz kakaolu karışımın içerisine 1 su bardağı süt ilave edilir.
  7. Baştan karıştırılır ve fırından çıkardığımız kekin üzeri kürdanla her yeri delinir ve sıcak sıcak dökülür soğumaya bırakılır soğuduktan daha sonra dilimleyip servis edilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın