Kekimiz için başlangıçta yumurta ve şeker bembeyaz olana değin çırpılır.
sonradan değişken yağ, süt, kakao vanilya ek edilip dürüstçe karıştırılır ve bu karışımdan 1 su bardağı kenara ayrılır (üzerine dökmek için) sonra 2 su bardağı un ve kabartma tozu ek edilir.
Fazla katı bir hamur olmuyor normal kek hamurundan birazcık daha cıvık bir hamur oluyor( benim yaptığıma tarafından 2 su bardağı un tam geldi).
Hazırladığımız hamur fırın tepsisine atılır ve önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika dek pişirilir.
20 dakikadan sonra kürdan testi yapılır.
Piştiyse çıkartılır ayırmış olduğumuz kakaolu karışımın içerisine 1 su bardağı süt ilave edilir.
Baştan karıştırılır ve fırından çıkardığımız kekin üzeri kürdanla her yeri delinir ve sıcak sıcak dökülür soğumaya bırakılır soğuduktan daha sonra dilimleyip servis edilir.