Keki için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar yüksek devirde hamuru havalandırarak (Tel süzgeçle karıştırır gibi mikserle çırpın) çırpın.
İçerisine sırasıyla yağı, sütü, kakaoyu ve aromaları katarak karıştırmaya devam edin.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve en düşük devirde güzelce karıştırın.
Yağladığınız kalıbın içerisine karışımı dökelim ve bir kürdan yardımıyla servis edecekmiş gibi keselim (Bu sayede kekinizin üstü düz bir şekilde kabarır)
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40 dakika pişirelim.
Sosu için vanilya hariç tüm malzemeleri sos tenceresine alalım ve çırpma teliyle karıştırarak kaynatalım. Kaynayınca vanilyasını katıp altını kapatalım.
Pişen kekimizi fırından hemen alalım ve sıcakken 10-15 yetinden kürdan batıralım ve sosunu da sıcak sıcakken dökelim.
Soğuttuktan sonra servis edelim.
Servis önerisi ☕️⭐️ ben yanına vanilyalı filtre kahve ile servis ettim. Filtre kahvenin içerisine 1 çay kaşığı vanilya aroması koyarak kahveyi süzdürdüm (2 kişilik kahve için 1 çay kaşığı aroma kullandım) Afiyet olsun 💗🌸