Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,67
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %1,67
Islak Kek

Islak Kek

Tarifin Hikayesi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuz için yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
  2. Daha sonra süt ve yağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Sonra vanilya kabartma tozu un ve kakaoyu ekleyip hamurumuzu tamamlıyoruz.
  4. Harcımızı geniş bir borcama döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırına veriyoruz. Kek ortalama 20 dk pişiyor ama kendi fırınınıza göre pişme kontrolü yapabilirsiniz.
  5. Kekimiz pişince tezgah üstüne alıp ilk sıcaklığı çıkması için bekletiyoruz.
  6. Biz o sırada sosunu hazırlıyoruz. Hazırladığımız sıcak sosu dilimlediğiniz kekimizin üzerine döküyoruz. Zaten kek 1 saat içinde sosu çekiyor, çektikten hemen sonra da servis edebilirsiniz
  7. 2-3 saat dinlendirdikten sonra da servis edebilirsiniz sizin tercihinize kalmış 🙂 afiyet olsunnn 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın