Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %1,35
  • BIST
    %1,94
Islak Kek

Islak Kek

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehinden az beceriksiz akışkan yağ
  • 2 su kadehi un
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • 3 kaşık dolu dolu kakao
  • 1,5 kadeh süt
  • 1/2 yarım kadeh şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 yarım kadeh akışkan yağ

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ile şeker hoşça çırpılır.
  2. Akışkan yağ ve süt de ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
  3. Son olarak öteki malzemeler de katılır ve hoşça karıştırılır.
  4. Büyük bir borcama hazırlanan kek hamuru dökülür.
  5. 180 derece fırında takribî 30 35 dakika kadar.fırına göre farklılık gösterebilir .Hakimiyet bir biçim de pişirilir.
  6. Kek piştikten hemen sonra sosumuzu hazırlıyoruz ki ikisi de sıcakken dökmemiz gerekiyor.
  7. Sosu için tüm malzemeleri bir tencereye alalım bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatalım ve dilimlediğimiz kekimizin üzerine denk bir biçim de dökelim.
  8. Dışar da soğuttuktan sonra buzdolabın da 1- 2 saat bekletelim ve servis edelim.
  9. Üzerini istediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın