Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Islak Kek
Sosyal Medyada Paylaş

Islak Kek

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su kadehi un
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 su kadehi süt
  • 1 çay kadehi şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su kadehi akışkan yağ
  • Bir çimdik tuz

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları ve şekeri köpük kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
  2. Süt, akışkan yağ, vanilya ve kakaomuzu koyup iyice karıştırıyoruz.
  3. Elenmiş un ve kabartma tozunu karışıma ilave ediyoruz.
  4. Karışımı bir tepsiye döküp evvelden 180 derecede ayarladığımız fırına, 30-40 dk pişiriyoruz kürdan testi yaparak hakimiyet edebilirsiniz.
  5. Kekin pişmesine yakın tüm sos malzemelerini karıştırarak kaynayana kadar ocakta pişiriyoruz.
  6. Kekimizi çıkardıktan 5 dk sonra kürdan daldırıp sosun bir kısmını kekimize döküyoruz.
  7. Kekimiz sosunu sürükledikten sonra tabağa keki ters çevirip diliyoruz ve sosun geri kalanını üzerine döküyoruz.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.