Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,67
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %1,67
Islak Kek

Islak Kek

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • Keki için malzemeler
  • 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (250 ml kadar oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı akıcı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek yemek kaşığı kakao
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek yemek kaşığı kakao
  • Yarım nehir bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. 20-23 cm’lik bir borcamınızı yağlayın.
  3. Bir çırpma kabında yumurtaları şekerle birlikte 2-3 dakika süratli devirde çırpın.
  4. İçine süt ve değişken yağı da ekleyin, çırpın.
  5. Farklı bir kapta un, kabartma tozu ve kakaoyu harmanlayıp bu karışıma ekleyin. Efendice karışana ve topaklar kalmayana dek çırpın.
  6. Kalıbınıza dökün ve fırında 45 dakika kontrollü pişirin.
  7. Pişmeye 10 dakika kala sosunu hazırlayın. Sos için, orta yükseklik bir tencerede bütün malzemeleri kaynayana dek çırpma teli ile karıştırın.
  8. Kekiniz fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince eşit şekilde dilimleyin.
  9. Daha Sonra sıcak sosunu dökün her ikiside sıcak olacak. Sağlık olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın