Malzemeler
Yoğurtlu sos için
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.
Isırgan otunu arınıp kıyın. Soğan ve sarımsakları ceddip kıyın. Tuz, karabiber ve kırmızı tozbiberleri bir kapta harmanlayın. Yoğurtlu sos için, sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.
Zeytinyağını bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Isırgan otunu ve baharatı ilave edip 12 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya vazgeçin.
Çukur bir kapta süt ve yumurtaları iyice çırpın. Buğday unu, mısır unu ve karbonatı ilave edip çırpmaya devam edin. En son olarak ısırgan otlu karışımı ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Tereyağını azar azar tavada eritip ısırgan otlu karışımın her iki tarafını altın rengini alıncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp üst üste dizin. Sarımsaklı yoğurt ile ılık ya da soğuk servis yapın.