Isırgan otunu arının ve hafif haşlayıp suyunu süzün. Domatesin kabuğunu atayıp küp biçiminde doğrayın.
Kırmızı soğan ve kırmızı biberi arınıp ufak doğrayın. Limon suyu ve zeytinyağını bir kapta karıştırıp salatanın sosunu hazırlayın.
Isırgan otu, domates, soğan ve kırmızı biberi bir kapta harmanlayın. Sosu ilave edip tekerrür harmanlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp servis yapın.
Isırgan otu salatasını, patlıcan kebabı ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Isırganın cilt ile temas etmesi halinde, ellerinizi suyun altında birkaç dakika bekletin.
Ardından ısırgan otunu haşlayın. Haşlama operasyonunun ardından ısırganları buzlu suda bekletin.
Buzlu suyun ardından ısırganları süzülmesi için bir kapta bekletin.
Salatanın sosunu, servis esnasında ilave edin. Bu sayede salatanın suyunu salmasını önleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Isırgan Otu Salatası Kaç Kalori?
Isırgan otu salatasının 100 gramı 60, bir porsiyonu ise takribî 170 kaloridir. Zengin yiyecek kıymetleriyle sunulan bu tarifi, perhiz listenize ilave edebilirsiniz. Yararları saymakla bitmeyen ısırgan ile yapabileceğiniz bir öteki tarif ise, edepli ısırgan otu çorbasıdır.
Perhiz listelerine ilave edebileceğiniz düşük kalorili salata tariflerine kesinlikle göz atın.