Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
İrmikli Ve Armutlu Pratik Tatlı

İrmikli Ve Armutlu Pratik Tatlı

İrmikli Ve Armutlu Pratik Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g irmik
  • 200 g un
  • 200 g pudra şekeri
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi

İçi için:

  • 3 orta brey armut Tercihen sert olandan
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • 80 g tereyağı

İrmikli Ve Armutlu Pratik Tatlı Nasıl Yapılır?

  • İrmiği, elenmiş unu, pudra şekerini ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. Karışımı üç ayrı kaba paylaştırın.
  • Armutları kabuğuyla birlikte rendeleyin. Tarçın ilave edip harmanlayın. Yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba 22 cm çapında evvel unlu karışımın üçte bcerahati yayın.
  • Üzerine tarçınlı armutlu karışımın yarısını yayın. Üzerine bir kat daha unlu karışım ve armutlu karışımdan aynı biçimde yayın. En son unlu karışımı yayın.
  • Üzerine minik parçalar halinde doğradığınız tereyağı serpin. Evvelden ısıtılmış 190 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın