İrmikli Ve Armutlu Pratik Tatlı Tarifi İçin malzemeler
200 g irmik
200 g un
200 g pudra şekeri
1 kutu kabartma tozu
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
İçi için:
3 orta brey armut Tercihen sert olandan
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
80 g tereyağı
İrmikli Ve Armutlu Pratik Tatlı Nasıl Yapılır?
İrmiği, elenmiş unu, pudra şekerini ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. Karışımı üç ayrı kaba paylaştırın.
Armutları kabuğuyla birlikte rendeleyin. Tarçın ilave edip harmanlayın. Yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba 22 cm çapında evvel unlu karışımın üçte bcerahati yayın.
Üzerine tarçınlı armutlu karışımın yarısını yayın. Üzerine bir kat daha unlu karışım ve armutlu karışımdan aynı biçimde yayın. En son unlu karışımı yayın.
Üzerine minik parçalar halinde doğradığınız tereyağı serpin. Evvelden ısıtılmış 190 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.