Malzemeler
Üzeri için
Karamel sos
Muhallebisi
Yapılışı
Yumurta, şeker, irmik, vanilya, kabartma tozu, un, limon kabuğu rendesi çırpılır. yağlanmış kalın kenarlı tepsiye konur. orta ısılı fırında pişirilir.
Krema, süt ve şeker karıştırılır ılık kekin üzerine dökülür.
Muhallebi için şeker, süt ve un karıştırılır ve pişirilir. soğuyunca 50 gr margarin ilave edilir ve mikserle çırpılır. daha sonra hazırlanmış krem şanti de ilave edilerek çırpılır.
Karamel sos için şeker ocakta eritilir ve 1 paket krema hızlı bir şekilde karıştırılarak eritilir.
Önce muhallebi sürülür, dolapta biraz bekletilir ve üzerine karamel sos dökülür. krem şantiden ayrılan yarım fincan şanti sıkma torbası ile üzerine inçe çizgiler halinde sıkılır ve bir kürdanla şekil verilir.
Soğuması için 1-2 saat buzdolabında dinlendirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.