Merhaba, Türkiye’nin Pratik ve en güzel yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri bugün sizlerle İrmikli Toplar Tarifi ile birlikteyiz. Beslenme değeri yüksek olan irmikten yapılan bu şahane lezzeti yaptığınız gün bitmesi sizi sevindirecektir. İrmik kullanım alanı geniş bir besin maddesidir. İrmikle yapılan bir çok tatlı tarifleri var sitemizde Diyebiliriz ama en pratiği İrmikli Toplar Tarifidir. Davetsiz misafirler içinde hoş bir altarnatif olacaktır size.
İrmikli Toplar yaptık sırada sizlere her gün verdiğim mönü önerilerine, Reçel tariflerine yeni tarifler eklendi baktınız mı? Dolma tarifleri katagorimize bir göz atın derim, karalahana sarması ile bölgesel esinti estirin bugün sofranızda. Hamur işi tarifleri kategörisinde Çörek tariflerine yeni tarifler eklendi bakmanızı öneririm. Yumurta yemekleri katagorimizi editör arkadaşlarımız olağanüstü tarifler ekledi bilginize.
3 akarsu fincanı süt
7 çorba kaşığı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1 poşet krem şanti
üzeri için
hindistan cevizi ve badem
Orta tepe bir tencereye sütü alalım, toz şekeri, irmiği ek edelim karıştırarak muhallebi kıvamı olana değin pişirelim.
Soğuması için bir kenara alalım, nadiren karıştırarak soğumasını bekleyeli. Soğuyan muhallebinin içine krem şantiyi ekleyelim uygun bir şekilde karışmasını sağlayalım.
Hazırladığımız karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapalım çukur bir kaseye döktüğümüz hindistan cevizinin içine toplaları atalım her yerine karışım geldikten sonradan servis tabağına alalım. Üstüne badem saplayalım.
Afiyet olsun…