Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
İrmikli Sütlü Tatlı (Pişmeyen Pasta,Çok Pratik)

İrmikli Sütlü Tatlı (Pişmeyen Pasta,Çok Pratik)

Tarifin Hikayesi

İrmikli Sütlü Tatlı (Pişmeyen Pasta,Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kakaolu bisküvi (toplam 250 gr)
  • 3,5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 paket sıvı krema
  • Toz antep fıstığı vs.

İrmikli Sütlü Tatlı (Pişmeyen Pasta,Çok Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce bisküvileri rondodan geçiriyoruz.
  2. Daha sonra erittiğimiz margarin veya tereyağı ile karıştırıyoruz.
  3. Ardından uygun bir borcama bisküvi karışımını döküp, bardak altı ile bastırıyoruz ve düzeltiyoruz,dolaba kaldırıyoruz.
  4. Bu sırada muhallebisi için uygun bir tencereye vanilya hariç bütün malzemeleri alıyoruz.
  5. Kaynayıp pişen muhallebimizin altını kapatıyoruz .
  6. Üzerine vanilyayı ekleyip, karıştırıyoruz ve ilk sıcaklığı çıkan muhallebimizi bisküvi karışımımızın üzerine döküyoruz,vakit kaybetmeden üzerini düzeltiyoruz . (Yoksa katılaşır)
  7. Ufak bir tavada kremamızı ısıtıp, içerisine çikolatamızı parçalayıp karıştırıyoruz.
  8. Elde ettiğimiz ganajımızı muhallebimizin üzerine her yerine gelecek şekilde döküyoruz.(Eğer her yere gelmediyse borcamı sağ sol yaparak gelmesini sağlayın .) Tatlımızı buzdolabında dinlenmeye alıyoruz.
  9. Ardından dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz . Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın