İrmikli Sultan Lokumu Tarifi ile sizlerleyiz bedelli takipçilerimiz. Sitemizde Sultan lokumu tarifini bulacaksınız, bu tarifte ise değişik olarak irmikli olanını yaptık, çokta hoş oldu. Malzemeleri taze kullanmaya itina gösterirsek daha lezzetli İrmikli Sultan Lokumu Tarifi sunarız, sunum dokununca ben bu tip tatlıları yapmasını da çok beğeniyorum sunum sunum yapmasını da çok beğeniyorum. İrmikli Sultan Lokumumu süslemek sizin hayal sonbaharınıza bağlı, tarifte yazılanlara yatıl ancak süslemede bence uymayın, hayal eforunuzu zorlayın şahane görseller çıkacağına bellim, yaptıktan sonra da bizlerle paylaşmanızı çok isteriz. Facebook sayfamızda dilerseniz adınızla yayımlayabiliriz.
150 gram 1 su kadehi irmik
18 gram 2 tepeleme yemek kaşığı un
170 gram 1 su kadehi şeker
1250 gram 5 su kadehi süt
15 gram 1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
Piştikten sonra ilave etmek için:
Bir poşet krem şanti
Sultan Lokumlarını bulamak için:
Hindistan cevizi, varsa fıstık.
Orta boy bir tencereye irmiği, unu ve şekeri alalım ve karıştıralım. Daha sonra üzerine sütü ilave edip topaklanmalar kalmayana kadar karıştıralım. Tencereyi orta ısıdaki bir ocağa alalım, aralıksız karıştırarak kaynamaya başlayınca bir kaç dakika bekleyip ocaktan alalım. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra içine vanilya ve tereyağına ilave edelim karıştıralım, hava soğuk ise tencerenin kapağını kapatıp bankonda, şayet yaz ayında isek ılınınca ağzını kapatıp buz dolabına koyalım. Soğuyan muhallebinin içine çırpılmış krem şantiyi ekleyelim ve mikserle karıştıralım. Bu evrede krem şanti koymadan yapabilirsiniz ama krem şanti hem daha beyaz yapıyor hem de daha rahat biçim verebilirsiniz. Ama krem şanti ilave edildiği zaman dondurucuda bir zaman bekletmeniz gerekmektedir, rahat biçim verebilmek için. Bu evrede dikkat etmemiz gereken ” Donana kadar beklemiyoruz. Azıcık sertleşene kadar bekliyoruz” Zaman sonunda evvel bir tabağa hindistan cevizini koyalım, bir kaba da su koyalım bu evrede bazı şahıslar sıvıyağ kullanıyor ben suyu seçim ediyorum. Yinede siz neyi seçim ederseniz, ehemmiyetli olan elimize muhallebinin yapışmaması. Bir kaşık dayanağı muhallebiyi alalım su ile elimizi ıslattıp ve süratli bir biçimde ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayalım, hemen hindistan cevizli tabağa atalım her yerine hindistan cevizi bulayalım servis tabağına alalım üzerine parmağımızla bir oyuk oluşturalım oluşan oyuklara krem çikolata ile dolduralım, bu oyuklara fındık, fıstık koyabilirsiniz. Hazırladığınız İrmikli Sultan Lokumunu dolapta birkaç saat beklettikten sonra sunuma çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun…