Öncelikle şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. 5 su bardağı su ve 4 su bardağı şeker bir tencereye konarak ocağa alınır. Karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır. Birkaç taşım kaynadıktan sonra limon suyu eklenir ve altı kısılarak 5 dakika daha kaynatılır. Kaynayan şerbet soğumaya bırakılır.
Oda sıcaklığında bekletilerek yumuşamış 250 gram margarin, 1,5 çay bardağı pudra şekeri, 1 tam yumurta ve 1 yumurta beyazı bir kaba alınarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Karışıma 2 çay bardağı irmik, bir paket hamur kabartma tozu ve 1 vanilya eklenerek karıştırılır. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilene kadar un ilave edilerek hamur yoğurulur. Un ölçüsü markalara göre değişeceğinden kıvama önem verilmelidir.
Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alınır. Hamurun içine ceviz konarak şekil verilir. Hazırlanan hamurlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altı, üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen tatlılar farklı bir kaba alınır ve soğuyan şerbet üzerine dökülür. Şerbeti çekmesi için alt üst edilir. Üzerine çekilmiş Antep fıstığı serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.