Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %-0,25
İrmikli Meram Tatlısı

İrmikli Meram Tatlısı

İrmikli Meram Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı eritilip ılıtılmış tereyağı
  • 1/2 su bardağı akışkan yağ
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz içi
  • Yaklaşık 8 su bardağı un
  • 2 yemek adalȩığı kakao

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek adalȩığı limon suyu

İrmikli Meram Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Hamuru hazırlamak için yoğurt, tereyağ, akışkan yağ, şeker, irmik, kabartma tozu ve incecik çekilmiş ceviz içini derin bir kaba koyun. Bir elinizle yoğurmaya başlayın, bir taraftan da unu azar azar ilave edin. Elinize yapışmayan, kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğtümörün.
  • Hazırladığınız hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırın ve kakao ilave edip tekerrür yoğtümörün. Ayırdığınız beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuçlarınız arasında yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırın. Kakaolu hamurdan daha küçük parçalar koparıp yuvarlayarak diğer hamurların üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin. Hazırladığınız tatlıları fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişcerahat.
  • Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri küçük bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak şurubu soğumuş olan tatlıların üzerine dolaştırın ve şurubu çekmelerini bekledikten sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın