Malzemeler
Üzeri için
Süslemek için
Kışın en sıhhatli ve en hoş meyvelerinden ayvalı irmik tatlısı. Ayva kompostosu için ayvaların kabuklarını soyun ve ufak doğrayın. Bir tencerede 1.5 su kadehi su ile ayvaları haşlayın ve daha sonra şekeri ilave edip karıştırın. Şurubu koyulaşınca ocaktan alın. İçindeki ayvaları çatalla ezerek püre haline getirin. Suyunu jöle için ayırın.
Başka bir tencerede kalan süt, toz şeker, lohusa şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve tuzu kaynatın. Karıştırırken irmiği ilave edin. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca tereyağı ve yaban mersinlerini ilave edip karıştırın.
Üzeri için, yarım su kadehi soğuk suda jelatini eritin. Yumuşayınca suyunu iyice sıkıp ılık ayva kompostosuna ilave edin ve eriyene kadar karıştırıp soğumaya vazgeçin. Küçük kadehlerin en altına ayva püresini paylaştırın. Üzerlerine irmikli karışımı aktarıp buzdolabında soğutun. En son jöleyi üstüne paylaştırın.
Küçük rulo gofreti ufak dilimleyin. Bir kürdana yaban mersiniyle dilediğiniz gibi dizin. Kadehlerin üzerine yerleştirip servis yapın.