Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
İrmikli Ayva

İrmikli Ayva

İrmikli Ayva Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 ayva
  • 1.5 su kadehi su
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • Yarım çay kadehi lohusa şekeri ayvaya pembe rengini vermek için
  • 1 su kadehi süt
  • 50 gr irmik
  • 50 gr toz şeker
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • 50 gr yaban mersini
  • 30 gr tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 su kadehi ayva kompostosunun suyu
  • Yarım su kadehi soğuk su
  • 1 yaprak jelatin

Süslemek için

  • Yaban mersini
  • Küçük rulo gofret

İrmikli Ayva Nasıl Yapılır?

Kışın en sıhhatli ve en hoş meyvelerinden ayvalı irmik tatlısı. Ayva kompostosu için ayvaların kabuklarını soyun ve ufak doğrayın. Bir tencerede 1.5 su kadehi su ile ayvaları haşlayın ve daha sonra şekeri ilave edip karıştırın. Şurubu koyulaşınca ocaktan alın. İçindeki ayvaları çatalla ezerek püre haline getirin. Suyunu jöle için ayırın.

Başka bir tencerede kalan süt, toz şeker, lohusa şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve tuzu kaynatın. Karıştırırken irmiği ilave edin. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca tereyağı ve yaban mersinlerini ilave edip karıştırın.

Üzeri için, yarım su kadehi soğuk suda jelatini eritin. Yumuşayınca suyunu iyice sıkıp ılık ayva kompostosuna ilave edin ve eriyene kadar karıştırıp soğumaya vazgeçin. Küçük kadehlerin en altına ayva püresini paylaştırın. Üzerlerine irmikli karışımı aktarıp buzdolabında soğutun. En son jöleyi üstüne paylaştırın.

Küçük rulo gofreti ufak dilimleyin. Bir kürdana yaban mersiniyle dilediğiniz gibi dizin. Kadehlerin üzerine yerleştirip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın