Malzemeler
Kızartmak için
Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’in kızartma tarifleri listesinden iyi bir tercih.
Süt, şeker, limon kabuğu ve zerdeçalı tencerede kaynatın. Limon kabuğunu çıkarıp irmiği azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşte aralıksız karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin.
Muhallebiyi düz bir tepsiye 2 santim kalınlığında döküp soğumaya vazgeçin. Kare dilimlere kesin.
Kedidili bisküvileri robotta ezin. İrmik tatlılarını evvel darı ununa, sonra sırasıyla çırpılmış yumurta ve kedidili bisküvisine bulayın. Yağı tavada kızdırıp irmik tatlılarını kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Ilınınca üzerine ahududu sosu dolaştırıp servis yapın.