Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,26
  • BIST
    %-0,25
İrmik Tatlısı Kızartması

İrmik Tatlısı Kızartması

İrmik Tatlısı Kızartması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su kadehi irmik
  • 2 su kadehi süt
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 limonun kabuğu
  • 1 çay kadehi darı unu
  • 2 yumurta
  • 1 buçuk tatlı kaşığı zerdeçal veya bir tutam safran
  • 100 gr kedidili bisküvi
  • 1 limonun  kabuğu

Kızartmak için

  • Sıvıyağ
  • 1 çay kadehi hazır ahududu sosu

İrmik Tatlısı Kızartması Nasıl Yapılır?

Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’in kızartma tarifleri listesinden iyi bir tercih.

Süt, şeker, limon kabuğu ve zerdeçalı tencerede kaynatın. Limon kabuğunu çıkarıp irmiği azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşte aralıksız karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin.

Muhallebiyi düz bir tepsiye 2 santim kalınlığında  döküp soğumaya vazgeçin. Kare dilimlere kesin.

Kedidili bisküvileri robotta ezin. İrmik tatlılarını evvel darı  ununa, sonra sırasıyla çırpılmış yumurta ve kedidili bisküvisine bulayın. Yağı tavada kızdırıp irmik tatlılarını kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Ilınınca üzerine ahududu sosu dolaştırıp servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın