Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 115 gr tereyağı
  • Yarım su kadehi pudra şeker
  • 2 su kadehi portakal çiçeği suyu
  • 3 yumurta
  • 1 su kadehi irmik
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Şurup için

  • 6 su kadehi su
  • 1 su kadehi toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Hindistan cevizi
  • Toz Antep fıstığı

İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi gizeme tatlı tarifleri kısmından seçtiğiniz irmik tatlısında. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, portakal çiçeği suyu, yumurta, irmik, kabartma tozunu pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın.

Geniş kenarlı fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız hamuru aktarın. 220 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Şurubu için, su, şeker ve limonu kaynatın. Fırından çıkardığınız irmik tatlısını baklava dilimleri biçiminde kesin. Ilınınca, sıcak şurubu üzerine dökün.

Servis tabağına alın, üzerini Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın