Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
İrmik Lokumu

İrmik Lokumu

İrmik Lokumu Tarifi İçin malzemeler

  • 150 g tereyağı Eritilip, ılıtılmış
  • 3 su bardağı irmik
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 kutu vanilya

İçi için

  • 2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

İrmik Lokumu Nasıl Yapılır?

  • Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencerede karıştırıp, orta ısılı ateşte şeker eriyip kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 7-8 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Hamuru için irmik, vanilya ve eritilmiş ılık tereyağını yoğurma kabına aktarıp karıştırın. Yarım su bardağı ılık syat ilave ederek sıkıca yoğurduktan sonra, hamuru 10 dakika kadar dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hamur parçalarını elinizi ara sıra ıslatıp avuçlarınız arasında bastırarak 5-6 santim çapında açın ve ortalarına birer tatlı kaşığı kadar ceviz içi koyun.
  • Hamurun etrafını cevizin üzerine doğru toplayıp yuvarlayarak tamamen kapanmasını sağlayın. Tüm hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Hazırladığınız lokumları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak olan lokumların üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın