Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %0,64
  • ALTIN
    %-0,15
  • BIST
    %1,94
İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi

İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi

İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su kadehi krema
  • 200 gr toz şeker
  • 2 yaprak irdişah

Sos için

  • 250 gr ahududu veya çilek
  • 5 cl rom
  • 100 gr toz şeker

İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi Nasıl Yapılır?

Basitçe hazırlanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Süt ile irdişahı beraber kaynatın. Krema hariç değişik malzemeleri ilave ettikten sonra muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. İrdişah yapraklarını içinden çıkarın.

Kremayı ilave edip beş dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp mikser ile 5 dakika çırpın. Ilınınca servis kaselerine paylaştırın.

Sos için tüm malzemeyi mikserde karıştırın. Muhallebi soğuyunca üzerine ilave edip servis yapın.

İrdişah: Ege yöresinde, vanilya yerine kullanılan ıtırımsı bir nebat.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın