İranın Meşhur Kakule Ve Gül Suyu Cupkeki Tarifi İçin Malzemeler
2 ve 1/2 yarım su kadehi un
1 su kadehi şeker
3/4 bir yarım+bir çeyrek su kadehi süt
4 adet yumurta
1/2 yarım su kadehi akışkan yağ
1 tatlı kaşığı silme kakule tozu
1 yemek kaşığı demlenmiş safran
1/4 çeyrek kadeh gül suyu
2 çay kaşığı kabartma tozu
İranın Meşhur Kakule Ve Gül Suyu Cupkeki Tarifi Yapılışı
Malzemeleri oda sıcaklığında olmaları için yarım saat evvel buzdolabının dışında vazgeçin.
Fırını 180 dereceye çevirin.
Un ve kabartma tozunu üç defa eleyin.
Yumurta sarısını ve beyazını ayırın.
Yumurta aklarını ayrı bir kapta elektrikli mikser ile beyaz ve kabarana kadar çırpın.
Şekerin takribî üçte birini beyaza ilave edin ve mikserin izi beyazlarda kalana kadar çırpın ve yumurta beyazlarını buzdolabına koyun.
Yumurta sarılarını kremsi ve esnek olana kadar şeker ve pudra kakule ile çırpın.
Yağı, safranı, gül suyu sarılara ilave edin ve malzemeleri iyice karıştırmak için bir karıştırıcıyla karıştırın.
Şimdi üç adımda ve azar azar un ve sütü ilave edin.
Bu düzeyde çok fazla karıştırmayın, malzemeleri evvel bir kaşık veya bir spatulla kariştirin ve gerekirse sonunda bir karıştırıcı ile malzemeler pürüzsüz olana kadar birkaç saniye çırpmanız daha iyi olur.
Karıştırıcıyı bir kenara koyun.
Yumurta akını çok zarifçe spatulla ile karıştırın.
Kapsülü cup kek kalıbına koyun ve malzemeleri kapsülün üçte birine kadar dökün.
Susam serpebilirsiniz yüzerine.
Kürdan pak kekden çıkana kadar orta kattaki fırına yarım saat koyun.
Bu ölçü size takribî 20 cupcakes verir. Elbette, cupcakelerin ebadına göre değişir ama takribî olarak aynı ölçüyü verir.Bu cupkekin poflanmasi soluğu çok iyi, bu surattan çok fazla kapsül doldurmayın.Afiyet olsun.